Zijn uw kozijnen aan reparatie of vervanging toe? Stel dit belangrijke onderhoud aan uw huis dan niet te lang uit, want hoe langer u wacht, hoe hoger de kosten. Wanneer uw kozijnen slechts gedeeltelijk verrot zijn, is reparatie een prima alternatief voor de veel duurdere aanschaf van nieuwe kozijnen. Houtwerk heeft nogal wat te verduren door inwerking van de zon, vocht en vorst...

Bij PK Bouwservice bent u aan het juiste adres voor betaalbare restauratie van uw kozijnen, wij beschikken over enkele professionele houtbewerkingmachines, hiermee kunnen we specifieke delen op maat zagen en natuurlijk zorgen wij ervoor dat het nieuwe hout feilloos aansluit op het authentieke karakter van uw kozijn.

Tijdens het kozijn restaureren kan het raam vaak volledig blijven zitten. Een groot voordeel, want zo heeft u tijdens de operatie geen last van tocht. En bij regen blijft uw interieur helemaal droog. U profiteert van meer gemak dan bij vervanging. Ook de binnenbetimmering kan tijdens het kozijn repareren in de meeste gevallen volledig intact blijven tijdens de operatie. Denk bijvoorbeeld aan de koplatten en de vensterbank. Zo loopt u geen enkel risico op gevolgschade en onverwachte bijkomende kosten.

Kortom wacht niet langer en vraag naar de mogelijkheden, we komen graag bij u langs om uw kozijnen te beoordelen en gedegen advies te geven.

Onze werkwijze kozijn restauratie :

  • Al het rotte hout wordt verwijderd met een beitel en/of zaag en de ontstane ruimte wordt zo goed mogelijk schoon en stofvrij gemaakt.
  • Het verwijderen van het rotte hout wordt zorgvuldig uitgevoerd tot op het "verse" hout.
  • Vervolgens wordt al het schone hout ingesopt met epoxy. In de dorpel zit ook een gat en dit wordt ook opgevuld met een mengsel van epoxy en katoenvezel.
  • Dan zagen we het passtuk op maat er blijft wat ruimte over om het vast te kunnen zetten met lijm en epoxy.
  • Als alles eenmaal is afgewerkt met lijm en uitgehard en goed vastzit kunnen we alles strak gaan plamuren.
  • Na plamuren wordt het mooi glad geschuurd en in een goede kwaliteit grondverf gezet, en daarna is het kozijn klaar voor afschilderen.